Skip to content

Opnemen en experimenteren in onze recording studio

Lil’ Heaven is een inspirerende, fijne en relaxte omgeving om muziek te maken.
De opnamestudio is ruim opgezet met hoge plafonds en beschikt over een prettige, driedimensionale akoestiek. Met plek voor zeker tien musici is er voldoende bewegingsruimte om te experimenteren en elkaar te inspireren.

Akoestiek

Een goeie, mooie akoestiek is een belangrijk onderdeel van het opnameproces. Onze liveruimte heeft een relatief korte, natuurlijke nagalmtijd en kan worden aangepast met baffels. De vocal booth is droog, maar niet té. Ideaal voor zang, geïsoleerde instrumenten of een kleine jazz kit.

De controlekamer is ontworpen met kritische afluistering in het achterhoofd. Dit maakt het mixen eenvoudiger, prettiger en minder tijdrovend. Een ideale combinatie!

Techniek

Lil’ Heaven maakt gebruik van old school en nieuwe techniek. Bekabeling is volledig Van Damme en Gotham met Neutrik connectoren. Klassiekers zoals de LA2a en Gates Sta Level, een plate reverb en een kleine echo chamber geven je klank een eigen karakter. Daarnaast beschikken we over een scala aan high end software en plugins. De microfoons weerspiegelen dit ethos; van oude RCA ribbons tot moderne condensators. Afluistering wordt geleverd door PMC IB1s als main, voor subliem stereobeeld en definitie. Afluistering voor de muzikanten verloopt via ons Aviom systeem. 

Solid State Logic Origin mengtafel als center piece

32 kanalen in line mengtafel met befaamde SSL bus compressor. 16 groepen en 8 stereo bussen, 6 auxen en 2 cues. Alle faders voorzien van een 0Db functie. Dit is wat wij noemen “analog bliss”!

Facilitair of in house

Onze studio kan worden gehuurd met inzet van onze eigen engineers. Mocht je met een eigen engineer willen werken, dan is dat zeker mogelijk! Wij maken dan, voordat de opnames starten, een afspraak om alles uit te leggen. Tijdens de opnamedagen is er altijd iemand van Lil’ Heaven in de buurt die kan bijspringen indien nodig.

Live inclusive

Naast audio opnames leent Lil’ Heaven zich als bijzondere backdrop voor het houden of streamen van kleine optredens of opname van video’s. Informeer naar de mogelijkheden! 

Lil’ Heaven is een plek waar je jezelf kunt zijn. Deze prettige sfeer past ook bij de historie van het pand in het centrum van Arnhem. Hier zaten achtereenvolgens een dansschool, De Katoenclub en de nachtclubs Max Brothers en The Mansion. In dit gebouw draait het leven altijd al om ontspanning, entertainment en (live) muziek.